poniedziałek, 6 lipca 2015

Kurczak po toskańsku

Śródziemnomorskie klimaty to według mnie idealna propozycja na lato. Dania tej kuchni są lekkie, zawierają mnóstwo warzyw i w dodatku nie brak im aromatu. Mój dzisiejszy przepis na kurczaka rodem z Toskanii garściami czerpie z diety śródziemnomorskiej – wykorzystuję tu najlepsze jej elementy, to jest oliwę z oliwek, pomidory, warzywa strączkowe (moja ukochana ciecierzyca!) i zioła.

Jeśli jeszcze nie przekonałam Was do gotowania, to pozwólcie, że wskażę Wam kolejny godny uwagi argument za: otóż całość potrawy przygotowuje się w zaledwie jednej patelni! Poza tym do tego dania właściwie nie trzeba już żadnych dodatków, choć jeśli bardzo chcecie, świetnie sprawdzi się świeża bagietka (lub włoska ciabatta) albo młode ziemniaczki.

Mojego kurczaka przygotujecie w niecałe pół godziny, a smakować będzie zupełnie tak, jakbyście spędzili w kuchni wiele godzin. Uwielbiam, polecam!

Przepis na CODZISW.MENU

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.