czwartek, 9 lipca 2015

Ratatouille

Dziś zabieram Was w podróż. Niezbyt daleko, do Francji, a dokładniej Prowansji – krainy świeżych warzyw, ziół i wszystkiego, co w kuchni najlepsze.

Na pewno wszyscy słyszeliście kiedyś nazwę tego dania: ratatouille (być może dzięki bardzo fajnemu filmowi Disneya). Jest to wspaniała, pełna aromatu potrawa jarska, cudownie prosta do zrobienia i absolutnie uzależniająca. Cukinia, bakłażan, pomidory, do tego dużo ziół – brzmi świetnie, nieprawdaż? Warto ją zrobić, zwłaszcza, że choć jest to klasyka kuchni francuskiej, raczej trudno trafić na nią w restauracyjnym menu. W dodatku ubrudzicie tylko jeden garnek, a to już chyba jest ostateczny argument.

Przepis na codzisw.menu

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.