Dziś rano, pijąc kawę i zastanawiając się, co by tu zjeść na śniadanie, trafiłam na przepis na ziołowe scones by Pieczarka mySia. Wydał mi się nieskomplikowany i szybki, więc już chwilę później byłam w kuchni i ugniatałam ciasto. Muszę przyznać, że był to śniadaniowy strzał w dziesiątkę! Chrupiące bułeczki w towarzystwie serka topionego, rukoli i pomidorków koktajlowych smakowały bosko! Szczerze polecam.
Składniki na ok. 10 bułeczek:
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka cukru pudru
- 40 g masła
- 180 ml mleka
- 70 ml wody
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- ulubione przyprawy: bazylia, oregano
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na którym poukładać bułeczki w sporej odległości, aby nie skleiły się w trakcie pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni przez 20 minut.
Bardzo sie ciesze, ze smakuja! Bo tez uwazam, ze sa boskie, nie dosc, ze sa bardzo szybkie w przygotowaniu i do tego ciesza na talerzu
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i gratuluje pieknego bloga : )