poniedziałek, 2 marca 2015

Pasta z łososia wędzonego

Pasty kanapkowe to doskonały sposób, żeby w kilka minut stworzyć sobie pyszne i treściwe śniadanie czy lekką kolację. Z dobrym pieczywem smakują doskonale i pozwólcie, że powtórzę - absolutnie nie warto ich kupować, bo ich zrobienie zajmuje chwilkę, a przynajmniej wiecie, co jest w środku.
Jeśli jesteście fanami łososia, ta wersja przypadnie Wam do gustu.

Składniki:
- 100 g łososia wędzonego
- 75 g serka kremowego
- 2 łyżeczki chrzanu tartego
- sól, pieprz
- koperek lub szczypiorek

Łososia, serek i chrzan wrzucić do malaksera i zmiksować na pastę. Doprawić pieprzem i odrobiną soli (uwaga, łosoś zazwyczaj jest już wystarczająco słony!). Podawać na pieczywie lub krakersach, najlepiej posypaną koperkiem lub szczypiorkiem.

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.