niedziela, 11 stycznia 2015

Pikantna pasta z makreli

Uwielbiam pasty kanapkowe, wszelkiego rodzaju. Są absolutnie fantastycznym sposobem na śniadanie czy kolację. Nie widzę jednak sensu w ich kupowaniu, skoro można je przyrządzić w kilka chwil i smakują o niebo lepiej niż te sklepowe.
Dziś zapraszam Was po przepis na pastę z makreli w wersji pikantnej. Pyszna, pełna smaku, doskonała ze świeżym pieczywem. Koniecznie wypróbujcie!

Składniki:
- połowa makreli
- 3 pomidory suszone
- 1/2 papryczki chilli
- 1/2 cebuli
- 2 łyżki oleju z pomidorów
- pieprz i sól do smaku

Mięso z makreli wyczyścić z ości. Cebulę, chilli i pomidory wrzucić do blendera i zmiksować na drobne kawałki. Następnie dodać mięso z makreli, olej z pomidorów, trochę pieprzu. Zmiksować na pastę. Skosztować - jeśli jest to konieczne, dodać trochę soli, ale zazwyczaj makrela jest wystarczająco słona.

1 komentarz:

  1. Kocham takie pasty do chleba!
    A makrela zawsze sie znajdzie...
    :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.