środa, 12 sierpnia 2015

Puszysta pizza z rukolą i domowym pesto


Jestem fanką włoskiej pizzy – tradycyjnego, cienkiego ciasta i nieprzytłaczającej ilości doskonałych jakościowo dodatków na wierzchu. Jednak moja rodzinka woli raczej pizzę amerykańską – puszyste ciasto i mnóstwo sera! Dlatego specjalnie dla nich przygotowuję taką właśnie pizzę. Pulchną, chrupiącą i z fajnymi dodatkami.


Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie dodała do tego wynalazku czegoś ekstra. Żeby mimo wszystko było troszkę po włosku, do pizzy postanowiłam przygotować zielone, świeże pesto którego kleksy doskonale dopełniają całości. Mamy tu zatem szalony mariaż Amerykanki z Włochem. Spróbujecie?

2 komentarze:

  1. Ja zdecydowanie bardziej wolę pizzę na cienkim, ale dodatki w postaci rukoli i pesto zawsze super:)
    Pozdrawiam!
    www.kornikwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. ja rownież wolę pizzę na cienkim, za to w domu są zwolennicy na grubym - jak u Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.