Dziś zapraszam na pyszne danie rodem z Włoch, choć nie jestem pewna, czy jest to tradycyjne włoskie połączenie. Gnocchi to tak naprawdę małe kopytka, tyle że owalne i z charakterystycznymi prążkami. Jak to kopytka, nie są skomplikowane, a są podstawą wielu fantastycznych potraw.
Wypróbujcie moje połączenie z boczkiem i pieczarkami, a jestem pewna, ze będziecie je powtarzać!
Składniki:
- 400 g ziemniaków
- 150 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 nieduże jajko
- 100 g surowego boczku
- 1/2 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 250 g pieczarek
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka tymianku
- sól, pieprz do smaku
- kilka pomidorków koktajlowych
- parmezan do posypania
Przepis na http://codzisw.menu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz