czwartek, 26 listopada 2015

Gnocchi z boczkiem i pieczarkami

Dziś zapraszam na pyszne danie rodem z Włoch, choć nie jestem pewna, czy jest to tradycyjne włoskie połączenie. Gnocchi to tak naprawdę małe kopytka, tyle że owalne i z charakterystycznymi prążkami. Jak to kopytka, nie są skomplikowane, a są podstawą wielu fantastycznych potraw. 
Wypróbujcie moje połączenie z boczkiem i pieczarkami, a jestem pewna, ze będziecie je powtarzać!

Składniki:
  • 400 g ziemniaków
  • 150 g mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 nieduże jajko
  • 100 g surowego boczku
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • parmezan do posypania

Przepis na http://codzisw.menu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.