Gdy na zewnątrz zaczyna robić się chłodno, dobrze rozgrzać przy gęstej, sycącej zupie. Taki jest właśnie ten krem kukurydziany. Intensywny w smaku, pożywny i mocno rozgrzewający. W dodatku robi się go naprawdę szybko, więc będzie Waszym ulubieńcem w jesienno-zimowe dni.
Składniki:
- 1 cebula
- 1 strączek chilli
- 1 ząbek czosnku
- 2 puszki kukurydzy
- 1 l bulionu
- 200 ml śmietany 12%
- 2 ziemniaki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju
- 1/2 łyżeczki suszonej kolendry
- 1/2 łyżeczki czerwonej papryki
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz do smaku
- 4 łyżki ziaren kukurydzy
- 1 łyżka oleju
- sól
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz