Wszyscy uwielbiamy gofry. Dla większości z nas to prawdziwy przysmak dzieciństwa. Chrupiące ciasto obłożone bitą śmietaną i owocami – mniam! Ale czy wiecie, że gofry można jeść także na słono? Ha! To dopiero szaleństwo, prawda?
Przedstawiam Wam kolejną już na moim blogu wytrawną wersję gofrów: pachnącą ziołami, z sadzonym jajkiem, chrupiącym bekonem i pikantnym sosem czosnkowym. Spróbujcie, będziecie naprawdę zaskoczeni, jak świetne jest to połączenie!
Składniki:
- 1 jajko
- 3/4 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka suszonych ziół
- 1/2 szklanki wody
- 1/4 szklanki oleju
- 150 g jogurtu greckiego
- 3 łyżki majonezu
- 3 ząbki czosnku
- 4 jajka
- 4 plastry surowego boczku
- sól, pieprz do smaku
Przepis na http://codzisw.menu/
na słono również je uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuń