środa, 18 listopada 2015

Ziołowe gofry obiadowe

Wszyscy uwielbiamy gofry. Dla większości z nas to prawdziwy przysmak dzieciństwa. Chrupiące ciasto obłożone bitą śmietaną i owocami – mniam! Ale czy wiecie, że gofry można jeść także na słono? Ha! To dopiero szaleństwo, prawda?

Przedstawiam Wam kolejną już na moim blogu wytrawną wersję gofrów: pachnącą ziołami, z sadzonym jajkiem, chrupiącym bekonem i pikantnym sosem czosnkowym. Spróbujcie, będziecie naprawdę zaskoczeni, jak świetne jest to połączenie!

Składniki:
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka suszonych ziół
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/4 szklanki oleju
  • 150 g jogurtu greckiego
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 jajka
  • 4 plastry surowego boczku
  • sól, pieprz do smaku

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.