Uwielbiam camemberta! Jego aromatyczną skórkę i mięciutkie, rozpływające się w ustach wnętrze. Niedawno odkryłam, że camembert na ciepło smakuje nawet lepiej! A w ostatnim numerze "Smaków Życia" znalazłam sposób, by jeszcze lepiej podkreślić smak tego serka. Spróbujcie!
Składniki:
- 1 okrągły camembert
- kilka pomidorów suszonych z oliwy
- 1 ząbek czosnku
- świeża bazylia
Ser rozpakować, rozłożyć na papierze do pieczenia, wierzch naciąć na krzyż. Pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać pokrojony czosnek i odrobinę bazylii, wymieszać, a następnie ułożyć na wierzchu sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - ok. 10 minut. Najlepsze ze świeżym pieczywem.
Ten środek jak się rozpływa <3 Uwielbiam ten ser ! ;)
OdpowiedzUsuńAutorce nigdy nie zdarzyło się, że ser podczas pieczenia pękł? Jakoś się tego obawiam :/
OdpowiedzUsuńTak jak napisałam w przepisie - wierzch nacinam.
UsuńAutorka powinna odpowiedzieć na pytanie.
OdpowiedzUsuńAutorka odpowiedziała na pytanie. :-)
Usuńmnie tak!:) fajny, prosty przepis;) dobra alternatywa dla smażonego camemberta:)
OdpowiedzUsuń