piątek, 3 stycznia 2014

Najlepszy krem czekoladowy

Ostatnio udało mi się stworzyć najpyszniejszy krem czekoladowy ever! Na moich ulubionych kakaowych wilgotnych babeczkach nie tylko prezentował się świetnie, ale także wyśmienicie smakował. Co prawda jest to tak ogromna bomba kaloryczna, że biodra rosną od samego patrzenia, ale co tam! Raz na jakiś czas można, prawda?

Składniki:
- 75 g masła
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- 200 g kremowego serka typu Philadelphia
- 200 g mlecznej czekolady

Rozpuścić mleczną czekoladę i odstawić do przestudzenia. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i kakao na gładką, jasną masę. Dodać serek, zmiksować krótko. Na koniec wmiksować przestudzoną, ale wciąż płynną czekoladę. Udekorować babeczki - kremu z tych proporcji wystarczy na ok. 18 sztuk. Babeczki należy przechowywać w temperaturze pokojowej.

6 komentarzy:

  1. Widzę nowy wystrój bloga - pięknie ! A co do babeczek i kremu ... oczywiście że można sobie pozwolić ! Szczególnie dla takich małych pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  2. piękne! jak z najlepszej cukierni:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajnie tu u Ciebie, szkoda, że tak późno tu trafiłam, ale teraz na pewno będę często zaglądać. pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniały i chyba nie taki znowu kaloryczny ,taka mała chmurka czekoladowa na babeczce ,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ależ cudnie trzyma formę :) Babeczki wyglądają zjawiskowo :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Czy ten krem uda się zafarbowac barwnikami spozywczymi? :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.