Jak już wspominałam w poprzedniej notce, odpowiednia tylka i barwniki to świetny zestaw do dekorowania tortów. Bo co by tu nie mówić, tort je się w takim samym stopniu oczami, co ustami. Ten wypiek po prostu musi się prezentować, bez dwóch zdań!
Moim ulubionym sposobem zdobienia tortu jest zrobienie z niego słodkiego bukietu róż. Wystarczy do tego tylka w kształcie 6-8 ramiennej gwiazdki (najlepszy jest Wilton 2D, którego co prawda jeszcze nie posiadam, ale planuję zakupić już wkrótce), rękaw cukierniczy, barwnik w dowolnym kolorze i rurki waflowe, a dodatkowo wstążka w pasującym do kremu kolorze. Wykonanie różyczek jest banalnie proste, wystarczy zacząć wyciskanie masy od środka, po czym należy zrobić spiralkę - najlepiej trochę poćwiczyć np. na kawałku papieru do pieczenia.
Co sądzicie o tak wyglądającym torcie? Chcielibyście taki otrzymać albo zaprezentować gościom?
Wygląda obłędnie.
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mnie na bloga kulinarnyblog.pl
O kurcze, ale cuda tworzysz! Nie mogę oderwać wzroku od Twoich przepisów. Wszystko wygląda tak pięknie i smacznie, gratuluję! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zachęcam do dodania swojego bloga na listę TOP BLOGI na stronie znajdzprzepisy.pl. Super by było, jakby Twoje smaczne przepisy i tam się znalazły :)
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPrzepiękne !!!!
OdpowiedzUsuńWygląda BOSKO! Piękne kolorki :)
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie ;D
OdpowiedzUsuńCudeńko, po prostu cudeńko!
OdpowiedzUsuńwspaniały, wygląda genialnie!
OdpowiedzUsuńwitam:)jak zrobic ta mase do zdobien?pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPRZEŚLICZNY, CIEKAWE JAK BY WYGLĄDŁ W KOLORACH TECZY :)
OdpowiedzUsuń