poniedziałek, 11 marca 2013

Tortowe bukiety róż

Jak już wspominałam w poprzedniej notce, odpowiednia tylka i barwniki to świetny zestaw do dekorowania tortów. Bo co by tu nie mówić, tort je się w takim samym stopniu oczami, co ustami. Ten wypiek po prostu musi się prezentować, bez dwóch zdań!
Moim ulubionym sposobem zdobienia tortu jest zrobienie z niego słodkiego bukietu róż. Wystarczy do tego tylka w kształcie 6-8 ramiennej gwiazdki (najlepszy jest Wilton 2D, którego co prawda jeszcze nie posiadam, ale planuję zakupić już wkrótce), rękaw cukierniczy, barwnik w dowolnym kolorze i rurki waflowe, a dodatkowo wstążka w pasującym do kremu kolorze. Wykonanie różyczek jest banalnie proste,  wystarczy zacząć wyciskanie masy od środka, po czym należy zrobić spiralkę - najlepiej trochę poćwiczyć np. na kawałku papieru do pieczenia.
Co sądzicie o tak wyglądającym torcie? Chcielibyście taki otrzymać albo zaprezentować gościom?

10 komentarzy:

  1. Wygląda obłędnie.

    Zapraszam również do mnie na bloga kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. O kurcze, ale cuda tworzysz! Nie mogę oderwać wzroku od Twoich przepisów. Wszystko wygląda tak pięknie i smacznie, gratuluję! :)
    Pozdrawiam i zachęcam do dodania swojego bloga na listę TOP BLOGI na stronie znajdzprzepisy.pl. Super by było, jakby Twoje smaczne przepisy i tam się znalazły :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda BOSKO! Piękne kolorki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudeńko, po prostu cudeńko!

    OdpowiedzUsuń
  6. wspaniały, wygląda genialnie!

    OdpowiedzUsuń
  7. witam:)jak zrobic ta mase do zdobien?pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. PRZEŚLICZNY, CIEKAWE JAK BY WYGLĄDŁ W KOLORACH TECZY :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.